Musikken udvikler sig konstant

Fra de første toner kom fra mennesket, har musik og rytmisk lyd været en del af kulturen over hele verden. Der er ikke noget sted, hvor der ikke har været musik, og hvor tonerne har haft forskellig betydning, alt efter hvad de har været brugt til. Nogle er til religiøse ceremonier, andre er til fornøjelse og til fester, andre igen er brugt til at kalde dyr til sig, men en ting har de alle til fælles, de er i konstant udvikling.

Musikken vil næppe stoppe med at udvikle sig, og hvis du bare kigger på de sidste 400 år, så har vi fået en udvikling, som er gået fra Mozart til Mayhem. Til dem, som ikke ved meget om musik, så er det en af verdens mest elegante klassiske musikere og komponister og et dødsmetalband, som står på den helt anden side af musikscenen, og som for mange vil være organiseret støj.

Populærmusik i udvikling

De sidste hundrede år har der været mange forskellige former for musik, som har været en del af populærkulturen, og der er mange, som er forsvundet lidt ud af billedet igen.

Det er dog stadig genrer, som har mange følgere, men som ikke er det, som du hører i radioen i dag, og det er langt fra alle, der er enige i, hvor populært de mange forskellige genrer skal være.

Det går som regel den vej, at de ældre generationer synes, at det de yngre hører, er noget støj, og at det i hvert fald ikke er god musik. Fordelen er, at det, der var populært en gang, stadig vil blive ved med at være det senere, hvis det er god musik.

Men det nye hyldes. Det spilles i radioen, det vises på fjernsyn, det fejres med gallaer og priser, og du kan altid følge det nyeste i alle medier derude. Det nye er ungt og frisk.

Det bedste huskes

Er musikken rigtig god, så vil det også blive spillet om både 10 og 20 år og endnu længere ud i fremtiden. Klassisk musik spilles stadig. De første noder kendes endnu. De første danske – Drømte mig en drøm – var længe pausemusik i radioen, så mange kender de toner.

Den klassiske kirkemusik og den generelle klassiske musik spilles stadig mange steder hele verden over. Det er smukt, og det taler til rigtig mange mennesker. Med tiden kom mange andre genrer, og alt det bedste herfra spilles på helt samme måde endnu.

Evergreens som det så smukt hedder. Det er ikke for alle, men de fleste kender dem alligevel. Musik går nemlig på tværs af alder og landegrænser og bringer et fællesskab frem i alle mennesker. For musik er og bliver store følelser.