At være den første med en lyd

At udvikle musik og at tage den i en ny retning kræver stort mod. Med musik kan mange godt lide det velkendte. Det skaber tryghed, men samtidig skal en musiker komme med noget nyt. De helt store formår at komme med noget helt nyt. En helt ny lyd, der skaber en helt ny genre.

Musik er blandt de former for kunst, der gennem historien har været først med det helt nye. Det kan høres på musik gennem tiderne, at der er en stor udvikling, og der er ingen tvivl om, at den også har været der, før musikken kom ud til menigmand, og før der kom noder, men det har vi så ingen mulighed for at dokumentere.

Vi skal ikke gå så langt tilbage, før vi finder dem, som virkelig turde gå sine egne veje. Folk som Ozzy Osbourne og resten af Black Sabbath, som gav os det, som i dag er kendt som heavy metal. Det var en gruppe mennesker, som ofrede meget, og deres forældre ofrede ikke mindre. De brugte deres sparepenge på at sikre, at de drenge fik udstyr, og de har i hvert fald ikke problemer at købe deres udstyr i dag, for der er kommet mange hundrede millioner ind på kontoen.

Innovativ musik

Tidligere var det ofte de klassiske kunstnere, som var innovative, og som skabte musik, som vi den i dag også hører. Det er musikere, som turde gå imod det, der var mainstream, og nole gange det, som var imod kirken. Det kunne være at bruge mixolydisk mol, eller diablo in musica, som den blev kendt som, til at skabe noget stort og pompøst.

Musikken vil være i konstant udvikling, og det ser ikke ud til, at det er noget, der stopper. Det musik, der kommer i dag i alle genrer bliver mere og mere ekstremt. Se bare på meget af det metalmusik, der kommer i dag. Det bliver hårdere og hårdere og mere og mere ekstremt i dets lyd, og der dukker bands op, som lyder så brutale, at de lyder som om, de kommer med verdens ødelæggelse. Men de står på skuldrene af Ozzy, og der er hos mange af dem tråde helt tilbage til de store klassiske komponister.