Det startede som en en subkultur

Næsten alle musikgenrer stater som en subkultur, og det var det også tilfældet for metalmusikken. Det vendte tilbage i det årti, hvor metalmusikken og rock trak store overskrifter. Det forsvandt, men musikerne var der stadig, men der var bare ikke så mange, som hørte det længere.

Så de trak sig fra de store scener og vendte tilbage til de mindre klubber og de små haller. Der er de stadig, for de vendte bare tilbage til livet som en subkultur, mens andre genrer tog over som det, der var mainstream, som det, der dominerede radioen, og som også langsomt, men sikkert, overtog de forskellige lister over de mest spillede sange.

Det er i dag kun de største rock- og metalbands, som trækker de store spillesteder og idrætsparker. Det er ikke noget, som mange kan gøre længere, men bands, som har et massivt bagkatalog, er med til at trække fulde huse, men der er ikke mange andre, som kan.

Subkulturen, som var rock, har dog udviklet sig, og gør det stadig. Den nægter at lade sig knægte af nye musikgenrer, den vil ikke ligge sig ned og dø. Den finder på nye genrer, og det har den gjort siden halvtredserne, og det stopper næppe nu.