Alle de bands, ingen kender

Der er mange dygtige bands derude. Det kan være coverbands, og det kan være bands, der skriver deres egen musik. Nogle foretrækker at blive lige præcis der. I undergrunden, hvor de kan spille for små publikum på meget intime scener, der bringer musikerne og publikum helt tæt på hinanden.

Men der er også subkulturer, der er så sub, at de bliver der. Mængden af musikere og publikum vokser ikke meget, og det er en lille gruppe af mennesker, der er til denne genre. Her gælder det ikke om at være en stor stjerne, men om at forblive tro mod ånden og den særlige livsstil.

Det, der er med subkulturer er, at du sjældent finder noget om dem i de gængse medier, hverken musikken eller andre kulturer. Kun i de tilfælde, hvor medlemmer af en subkultur begår forrykte, kriminelle handlinger, vil subkulturen kunne dukke op til overfladen. Hvilket skaber et indtryk af, at det er det, denne kultur står for.

Det er et sørgeligt image at have, for i subkulturerne findes der meget spændende og progressiv musik, der aldrig når ud til et større publikum. Men der findes også meget, der er knap så godt. Noget mange vil mene, at alligevel heller ikke gør i populærmusikken.

Hvis du leder, så kan du finde små, listige spillesteder, der har denne type af musik på programmet. Her finder du alle genrer fra house til metal. Og du kan glæde dig til spændende oplevelser og det at kunne snuse til en særlig kultur, du ikke vil opleve i din almindelige hverdag.

Musik skal nemlig opleves live, uanset om det er det helt store bands, musikerne på vej op, eller dem, der bliver i det skjulte.