Musik – fortællinger der berører

Musikken er uden tvivl af de mest kraftfulde kunstneriske udtryksformer, der overhovedet findes. Hvor ord ikke længere er tilstrækkelige, går musikken ind og hjælper med at få beskrevet de følelser, som ellers ville være ubeskrivelige.

Det er derfor ikke spor underligt, at musikken berører så mange mennesker, og faktisk har gjort det i hundredvis af år. Noget af den mest fantastiske musik, som nogensinde er komponeret, skal tilskrives komponister som Bach, Beethoven, Mozart og Vivaldi og ikke de stjerner, vi i dag ser vride sig rundt i musikvideoer på MTV. Faktisk er det super interessant, at meget af den grund, som egentlig er fundamentet for den musik, som spilles massivt på radiostationerne, i dag kommer fra kirkerne.

Især Gospelmusikken, som har sin oprindelse i de sorte menigheder i det sydlige USA, har været en kæmpe stor indflydelse på meget af den musik, som vi i dag betegner som mainstream. Går man ind og overværer en gospelgudstjeneste i en sådan menighed, så vil man uden tvivl kunne se, hvor meget af den R’n’B musik, som er så populær i dag, har sine rødder. Det er en stor oplevelse at overvære en sådan gudstjeneste, så hvis man nogensinde er i USA kan det kun på det kraftigste tilrådes, at man tager sine vagabond sko på og går ind og oplever en sådan gudstjeneste, hvis man får muligheden. Det er en oplevelse for livet, og noget man aldrig nogensinde kommer til at glemme.

Nogle af de meste populære megastjerner indenfor musikken i dag er mere end noget som helst andet gode historiefortællere. De er i stand til at fortælle historier gennem deres musik, som berører de mennesker, som lytter musikken, dybt, fordi de på den ene eller anden måde kan relatere til det, der bliver fortalt. Derfor er det faktisk sådan, at en god stemme ikke nødvendigvis er det eneste, som kræves for at få stor succes med sin musik. En af verdens allerstørste popstjerner i dag er uden tvivl sangerinden Taylor Swift. Taylor Swift har på ingen måde verdens største stemme, men det hun har, som er så fantastisk, og som gør hende helt speciel, er, at hun er en gudbenådet fortæller. Med hendes musik og især sangtekster, som er super relaterbare, formår hun at indfange publikum totalt. Dette er kun muligt, fordi publikum kan relatere til de følelser, hun bruger sin musik til at formidle. Derfor er hun et klokkeklart eksempel på, at man ikke nødvendigvis behøver at have en stemme som Aretha Franklin eller Celine Dion for at blive en kæmpe stjerne indenfor musikken. Kan man i stedet fortælle en historie gennem sin musik, som publikum kan relatere til, så har man et fantastisk udgangspunkt for at opnå stor succes.