3 stykker basisgrej, du ikke kan leve uden som ny musiker

Trækker musikken i dig? Og måske endda mere end bare som fritidsinteresse? Det er forståeligt! Musik er tryllebindende på mange måder – for fans såvel som kunstnere. Og langt de fleste kunstnere startede som amatører: Uden det rigtige grej, uden en manager og uden et radiohit. Men de var tryllebundne af musikken og kunne ikke holde sig væk.

Du står måske selv på kanten mellem at være amatør og faktisk at begynde at spille mere seriøst? Du er heldig, at du lever netop nu – for det har ikke altid været så nemt, som det er i dag, at finansiere de første vigtige køb, som en aspirerende musiker har brug for. For hvis du skal indspille nogle gode demoer, ud at spille nogle mindre koncerter ved open mics, eller simpelthen ned og stå på hovedgaden og give et nummer (sådan blev xx opdaget!), så skal du have basisudstyret i orden. Dårlig lyd kan ødelægge et fantastisk nummer – uanset hvilken setting, du skal spille i.

Her giver vi dig tre forslag til basisgrej, så du kommer godt fra start. Og hvis du er bekymret for, hvordan du skal få råd til dit udstyr, så kan du tjekke Qred.com ud. De giver erhvervslån og fokuserer særligt på små virksomheder, hvilket er en kategori, som du, som ny musiker, der gerne vil tjene penge på sine optrædener, kan passe ind i. Så hvis det uoverskueligt med en stor udbetaling med det samme, så er der hjælp at hente der. Med det sagt: Videre til udstyret! (Og vi går altså ud fra, at du allerede har dit instrument – om det så er din stemme eller et med strenge!)

Basisgrej #1: En computer

De fleste af os har allerede en eller anden computer. Men hvis du gerne vil gøre mere ud af musikken, så skal du overveje, om det er tid til at opgradere på den front.

Basisgrej #2: En mikrofon

For at begynde at have noget at bearbejde (og noget, som folk kan høre dig igennem i offentligheden), så skal der en ordentlig mikrofon til. Men markedet er spækket, så hvor skal man starte og slutte?

Basisgrej #3: Et godt sæt hovedtelefoner

Hvis du skal optage dig selv, så skal du kunne høre dig selv. Dårlig lyd i ørerne kan være lig med dårlige produktionsbeslutninger – simpelthen fordi du ikke kan høre, hvad du laver. Hovedtelefoner er med andre ord vigtige!

Pøj pøj med opstarten og indkøbet – og må musikkens vinde blæse dig i den helt rigtige retning!